Niet enkel in België stimuleert het project jongeren om na te denken over het voedsel van de toekomst en het voeden van de toekomstige 9 miljard mensen. In september 2017 werd een eerste co-creatietraject met jongeren opgestart in Noord-Tanzania, waarbij jongeren (+18) uit verschillende disciplines samenkomen, hun droomscenario’s voorleggen, uitwerken en door samenwerking met verschillende actoren uit de gemeenschap tot 1 concreet product of actie komen.
Hiervoor baseren we ons op de CEAL-methode. We leggen de focus op action-learning en community-based entrepreneurship. We geloven dat als we de boodschap van Gezocht: Voedsel voor de Toekomst willen overbrengen, dat we dat het best doen op een praktische manier en in een specifieke context. Deze methodiek staat toe om heel concrete innovatieve processen of producten te initiëren. Zo proberen we sociaal ondernemerschap rond voeding een duwtje in de rug te geven.
Ondertussen hebben we gelijkaardige trajecten gestart in Peru en Indonesië. En ook in België plannen we binnenkort een workshop. De participanten werken vaak na de workshop verder aan hun eigen projecten en laat af en toe iets van zich weten via deze blog.